Θεοδότη Κωνσταντοπούλου

Ψυχολόγος

Ονομάζομαι Θεοδότη Κωνσταντοπούλου, είμαι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) στην Ψυχολογία του Παιδιού και του Εφήβου από το Université de Tours στη Γαλλία.

Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών με ΔΕΠΥ, στη διαγνωστική προσέγγιση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία και στο γνωσιακό συμπεριφορικό δράμα. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια γνωσιακών-συμπεριφοριστικών προσεγγίσεων σε παιδιά και εφήβους, συμβουλευτικής γονέων και παιγνιοθεραπείας.

Εργάζομαι από το 2008 ως ψυχολόγος και είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ασχολούμαι κυρίως με τη θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με αναπτυξιακές, ψυχοσυναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες, με την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων σε ομάδες παιδιών και με τη συμβουλευτική γονέων.

Έχω συνεργαστεί με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και εργάζομαι ως σχολική ψυχολόγος σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής. Επιπλέον, είμαι εισηγήτρια σεμιναρίων και συντονίστρια ομάδων σχολών γονέων.

Με το κέντρο ειδικών θεραπειών «Λεξιγραφία» συνεργάζομαι από το 2016.