Άννα Καραθανάση

Εργοθεραπεύτρια

Είμαι αριστούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, του τμήματος Εργοθεραπείας και εργάζομαι από το 2014 ως Εργοθεραπεύτρια στον ιδιωτικό τομέα.

Κατέχω πιστοποιητικό εκπαίδευσης από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας και το Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών σχετικά με τη λειτουργική και ανατομική του άνω άκρου. Το 2007 πήρα με άριστα το πτυχίο μου στην ειδικότητα του Κοινωνικού Φροντιστή. Το 2000 ολοκλήρωσα με επιτυχία τις σπουδές μου στην Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης, ασχολούμενη με την ψυχοσωματική εξέλιξη και ανάπτυξη παιδιών προσχολικής ηλικίας. Τον Ιανουάριο του 2018 έλαβα από το Παιδαγωγικό τμήμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας – Πιστοποιητικό στις Επιστήμες Αγωγής, με βαθμό «Άριστα».

Παράλληλα με τις σπουδές μου, εργάστηκα για 9 χρόνια ως υπεύθυνη σχεδιασμού και πραγματοποίησης δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 3-10 ετών. Έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Εργοθεραπείας άρθρα μου σχετικά με την Κρανιοεγκεφαλική κάκωση και τις Διαταραχές Αισθητικότητας. Έχω συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, επιστημονικές ημερίδες, πανελλήνια και διεπιστημονικά συνέδρια σχετικά με τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), την Αξιολόγηση και αντιμετώπιση της δυσγραφίας στη σχολική ηλικία, το παιχνίδι ως θεραπευτικό και εκπαιδευτικό εργαλείο, τη δύναμη του παιχνιδιού στην καθημερινότητα και τη συμβολή της εργοθεραπείας στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Επίσης έχω παρακολουθήσει σεμινάριο που αφορά την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και τις Τεχνικές Παρέμβασης σε παιδιά με ΔΑΦ και ΔΕΠ-Υ.